wimperextensions

Alle vragen (+ antwoorden!) over wimperextensions

Je gaat binnenkort wimperextensions laten zetten, of je denkt erover om dit te laten doen. We kunnen ons voorstellen dat je dan misschien nog wel een aantal vragen hebt. Want tuurlijk: wimperextensions zorgen voor een mooie oogopslag, 24 uur per dag. Maar is het niet schadelijk? En hoe zorg je ervoor dat ze mooi blijven? Hieronder hebben we daarom een paar veelgestelde vragen én antwoorden voor jou verzameld.

Is het schadelijk?

Iedereen wil wel wakker worden met mooie wimpers. Wat niemand wil is dat dit ten koste gaat van de eigen, natuurlijke wimpers. Dus het is logisch dat deze vraag vaak gesteld wordt. Gelukkig kunnen we je gerust stellen. Indien je bij een goede salon wimperextensions laat zetten, zal dit niet schadelijk zijn voor je eigen wimpers. Het is daarbij ook belangrijk dat jij de nazorg richtlijnen van de salon opvolgt. Als je daar rekening mee houdt, kun je dus veilig voor wimperextensions kiezen. Een professionele salon met vestigingen door heel Nederland is bijvoorbeeld Perfect Eyelash.

Hoe worden ze gezet?

De werkwijze kan per salon verschillen, maar in principe worden wimperextensions altijd aan de eigen wimpers vastgemaakt. Wimper per wimper. Meestal gebeurt dit met een speciale bonder. Houd er rekening mee dat een behandeling zo’n anderhalf tot twee uur duurt.

Hoe lang blijven ze mooi?

Afhankelijk van hoe goed je de extensions verzorgt, zullen de extensions tussen de vijf en acht weken blijven zitten. Dit is de groeicyclus van jouw eigen wimpers (kan dus per persoon verschillen). Ze vallen dan vanzelf een voor een uit. Je kunt de extensions ondertussen op laten vullen zodat je weer een mooie oogopslag creëert.

Hoe kan ik de extensions verzorgen?

Zoals we eerder al noemden is goede verzorging van de wimperextensions erg belangrijk. Let er op dat je ze niet schoonmaakt met producten op oliebasis – hier kunnen de extensions niet tegen. Er zijn speciale producten op de markt om de extensions mee schoon te maken. Vraag ook eens de salon waar je ze laat zetten om de beste producten die je kunt gebruiken. Maak in ieder geval altijd schoon door middel van een verticale beweging. En laat de extensions aan de lucht drogen. Tot slot kun je ze nog in model borstelen.

Wanneer laat jij wimperextensions zetten?