verandas tuinmaximaal

Cadeau voor mijn ouders

Mijn ouders zijn dit jaar veertig jaar getrouwd. Deze nazomer willen ze een feest gaan geven in de tuin. Aangezien ze zelf niet op een cadeau konden komen, zijn mijn zusje en ik gaan brainstormen. Het kan best moeilijk zijn om voor dierbaren te bedenken waar je ze blij mee kan maken. Hoe ouder degene aan wie je iets wil geven wordt, hoe lastiger het wordt een goed cadeau te vinden. Ik denk dat het ermee te maken heeft dat je, als je eenmaal volwassen bent, zelf al spaart voor dingen die je graag wil hebben. Er zijn natuurlijk mensen die bijvoorbeeld graag lezen en die je altijd blij kan maken met een boek. Maar als er een mijlpaal gevierd wordt, bijvoorbeeld het veertigjarig huwelijk van je ouders, moet je wel met iets beters aankomen dan een boek. We wilden ze echt in het zonnetje zetten. En laat de zon ons nou net op een briljant idee hebben gebracht.

Buitenmensen

Mijn vader en moeder zijn echte buitenmensen. Ze hebben dan ook een behoorlijke tuin waar ze beiden graag in tuinieren. Behalve tuinieren zitten ze ook gewoon graag in de tuin om de krant of een boek te lezen of naar de verschillende vogeltjes te kijken die hun tuin bezoeken. Mijn zusje en ik realiseerden ons dat het eigenlijk jammer was dat ze daar niet van konden genieten als het weer wat kouder werd. Daarom dachten we aan een veranda met schuifdeuren. Toen we op het idee kwamen, wisten we meteen dat we goed zaten. Op internet gingen we op zoek naar verandas om eens te kijken hoe duur dat eigenlijk was en welke mogelijkheden er waren. Al gauw kwamen we erachter dat het weliswaar het perfecte cadeau voor onze ouders was, maar het wel ver boven ons budget ging. Daar moesten we dus nog even wat op bedenken.

Oplossing

We besloten dat het niet anders kon dan onze ouders ons idee voor te leggen. Aangezien er iets aan hun huis gebouwd zou gaan worden, was het toch geen optie om het als verrassing te presenteren. Als ze enthousiast waren, zouden ze nu zelf aan kunnen geven wat voor veranda ze zouden willen. In het gesprek met onze ouders gaven we aan dat we aan de mensen die ze voor hun tuinfeest wilden uitnodigen zouden vragen als cadeau bij te dragen aan de veranda. We vroegen of ze bereid zouden zijn zelf het resterende bedrag te betalen. Gelukkig werden ze helemaal blij van het idee en begrepen eigenlijk niet van henzelf dat ze er zelf niet opgekomen waren om een veranda te laten bouwen. Uiteindelijk zijn we bij Tuinmaximaal geslaagd en hebben we een prachtig exemplaar met schuifdeuren besteld. Ook is de brief met het cadeau-idee verstuurd naar alle gasten voor het feest. Het mooie is dat de veranda er zal staan als het feest is, zodat alle genodigden met eigen ogen kunnen zien hoe het cadeau heeft uitgepakt waar ze aan bijgedragen hebben. Mijn ouders hebben al wat mooie planten in potten gekocht die ze in de veranda gaan neerzetten. We kijken er allemaal erg naar uit als hij er straks staat en het feest te gaan vieren.