De audicien kan je leven verbeteren

Als je niet meer alles kunt horen, dan mis je heel veel. Niet alleen kun je niet meer alle gesprekken volgen, ook de televisie moet steeds een tandje harder en je hebt waarschijnlijk al in geen tijden vogeltjes horen zingen. En wat denk je van je veiligheid in het verkeer? Je hoort een ambulance pas als deze je passeert en ook op de fiets is niet goed kunnen horen erg gevaarlijk. Het wordt dus tijd voor een bezoekje aan de audicien. Op de een of andere manier zien mensen hier nogal tegenop. We gaan allemaal graag naar de opticien, maar de audicien, die associëren we met oud worden.

Laat de audicien aan huis komen

Het is momenteel niet altijd even gemakkelijk om je oren te laten testen. Toch mag de coronacrisis geen reden zijn om die hoortest uit te stellen. Het kan nu zelfs zo dat je de audicien bij je aan huis laat komen. Hier kan hij of zij evengoed alle benodigde tests doen en je adviseren over het juiste hoorapparaat. Natuurlijk worden ook hier alle maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen in acht genomen. Zo is het belangrijk om voor deze keer een mondkapje te dragen in je eigen huis. Ook is afbellen bij klachten belangrijk. We willen goed horen, maar niet tegen elke prijs.

Ga je liever naar de hoorspecialist?

Dat kan natuurlijk ook. Maak telefonisch of online een afspraak en hou je aan de maatregelen. Was je handen, bel af als je hoest, niest of koorts hebt en hou, ondanks de tests zoveel mogelijk afstand. De audicien neemt dezelfde maatregelen net zo serieus als jij. Dus samen moet het goedkomen. Een advies op basis van de hoortest is het beste advies. Je kunt direct een hoorapparaat meekrijgen en dit 60 dagen proberen. Het zal even wennen zijn als je alles weer kunt horen en dus heb je echt wel even de tijd nodig om weer te wennen aan alle geluiden.

Hoe kun je je voorbereiden?

Het belangrijkst om je voor te bereiden op een hoortest is te zorgen dat je oren goed schoon zijn. Om goede schone oren en gehoorgangen te krijgen, is het belangrijk om niet zelf met een wattenstaafje moet gaan poeren. Maak liever een afspraak met de huisarts of de praktijkassistent om je oren eens te laten uitspuiten. Dit kan al een enorm verschil maken. Hoor je na het schoonmaken van je oren nog steeds slecht? Dan wordt het tijd voor een afspraak met de audicien.

Geef een reactie