probiotica kopen

De voordelen van probiotica

Je hebt er vast wel eens van gehoord: probiotica. Maar wat is dat eigenlijk: probiotica? En wat zijn de voordelen van probiotica kopen voor jouw gezondheid? Lees snel verder om te ontdekken wat probiotica is en wat de meerwaarde hiervan is als je gezond(er) wilt leven.

Probiotica: een definitie van de term

Probiotica is een verzamelterm voor diverse soorten minieme organismen, ook wel micro-organismen genoemd, die positieve eigenschappen hebben. Probiotica worden om die reden ook wel ‘goede bacteriën’ genoemd. De ‘goede bacteriën’ bestaan uit tal van soorten, die elk hun eigen positieve eigenschappen en effecten hebben. Een van de populairste soorten probiotica zijn melkzuur bacteriën, met name de soorten Lactobacillus of Bifidobacterium.

probiotica kopen

De voordelen van probiotica kopen op een rijtje

Een van de belangrijkste voordelen van producten met probiotica kopen is dat deze micro-organismen een positief effect hebben op het werken van je darmen, ofwel op je darmflora, en daarmee de spijsvertering bevorderen. Dit is slechts een van de vele gezondheidsvoordelen die aan probiotica worden toegewezen. Zo zijn er ook wetenschappers die stellen dat probiotica voordelig zijn voor je mentale welzijn. Belangrijk is dat probiotica slechte bacteriën in je darmen en maag neutraliseren en zo zorgen voor een gezonde balans.

Aantrekkelijk aan probiotica is dat ze tegen allerlei klachten lijken te helpen. De lijst is best lang: diarree, obstipatie, problemen met voedselvertering, darmontstekingen, het prikkelbaredarmsyndroom en tegen NEC, een darmziekte die geregeld voorkomt bij kleine baby’s of te vroeg geboren kinderen. Het lijstje kan nog veel langer gemaakt worden. Want probiotica zijn ook effectief tegen schimmelinfecties in de vrouwelijke vagina, zijn efficiënt bij een lage weerstand of een minder sterk immuunsysteem en ze helpen tegen allergieën – denk aan hooikoorts -, lactose intolerantie en eczeem.

Ten slotte is een laatste voordeel van probiotica dat ze met een gerust hart gebruikt kunnen worden, zonder voorschrift van een arts of apotheek. Het gebruik van probiotica is volledig veilig.

Probeer het gewoon eens uit

Wil je zelf ervaren wat probiotica kan betekenen voor jou? Herken je jezelf in bovengenoemde klachten? Gebruik dan eens een tijd zuivelproducten met probiotica erin.

Geef een reactie