fijn dekbedovertrek kopen

Een fijn dekbedovertrek kopen? Hier moet je op letten

Slaap is belangrijker dan wat dan ook. Wij mensen hebben een goede nachtrust nodig voor al ons functioneren. Als je slecht slaapt krijg je sneller stress, je functioneert minder goed op je werk en je kunt er zelfs door aankomen. Een goede nachtrust begint bij een comfortabele slaapplek. Een fijn dekbedovertrek kopen is daarom nog nooit zo belangrijk geweest als wanneer je slecht slaapt.

Het vaak vergeten onderdeel van je slaapkamer

Het is niet te geloven hoeveel mensen met zorg, moeite en bakken met geld een matras of bed frame uitzoeken om vervolgens totaal geen aandacht te besteden aan hun beddengoed. Terwijl dat ook absoluut invloed heeft op hoe je slaapt! Een fijn dekbedovertrek kan het verschil zijn tussen uren woelen en binnen een half uur in slaap vallen. 

Een te grote dekbedovertrek

Wanneer je een dekbedovertrek koopt die te groot is voor je deken, dan heeft dit een aantal nadelen. Allereerst blijft er een heleboel stof over. De deken is kleiner dan de hoes en gaat daardoor schuiven. Je kunt in je slaap dus vast komen te zitten in de overtollige stof. Dit kan ervoor zorgen dat je een nachtmerrie krijgt, overmatig gaat zweten of wakker wordt en maar moeilijk opnieuw in slaap komt.

Daarnaast kan het schuiven van de deken ervoor zorgen dat je onder alleen hoes komt te liggen. Met name in de winter is dat niet prettig en dan kun je flink kou vatten. Vooral als een deel van je lichaam wel onder de dikke deken ligt, is dit een probleem.