Een gebaar van liefde

In het westen is het het symbool van het huwelijk; de trouwringen. Maar in tegenstelling tot datgene dat de meeste paren denken, zijn traouwringen niet verplicht. Je kunt ook iets anders bedenken om jullie liefde uit te drukken, of je neemte helemaal niets, wat ook gewoon kan natuurlijk.

Tegenwoordig zetten ook steeds meer paren bijvoorbeeld een blijvende tatoeage ergens op het lichaam, dat kan de naam van je partners zijn, maar ook iets compleet anders, of een neusring, of iets anders wat jullie zlef graag zouden willen.

Trouwringen

Trouwringen worden traditiegetrouw op de dag van de bruiloft uitgewisseld tussen de bruid en de bruidegom als teken van verbintenis. 

Dit neemt gewoonlijk plaats in het gemeentehuis of tijdens een kerkdienst. De ring staat voor eeuwige trouw, omdat het een gouden ring is zonder begin of einde.  

De ring wordt om de ringvinger geplaatst, men dacht vroeger dat de ader die door deze vinger loopt in direct verband stond met het hart. Normaal dragen mensen hun trouwring aan hun rechterhand, alleen Rooms-Katholieken dragen hem om de ringvinger van hun linkerhand.

Mannen dragen pas sinds de 19e eeuw ook trouwringen De meeste trouwringen zijn ingelegd met een diamanten edelsteen. 

Deze bruiloft traditie stamt af van de god van de liefde Cupido. Deze kleine god had diamanten punten aan zijn pijlen. Met deze pijlen schoot hij op mensen, en als deze geraakt werden door cupido’s pijl dan vwerden zij verliefd op de eerste de beste man/vrouw die voorbij kwam. Diamant staat symbool voorliefde, onschuld,  en moed. Vroeger dacht men dat diamneten splinters waren van gevallen sterren, of de tranen van god. Hoe dan ook een zeer mooi symbolisch gebaar en een schitterende bruiloft traditie!