Gebruik van Douglas hout brengt sfeer

Sfeer creëer je meestal door warme kleuren in je huis te brengen. De kleuren zorgen voor een gevoel van rust. Het is leuk om een kamer te schilderen in de kleuren die jij het mooiste vindt maar nog mooier is als de kleuren op een natuurlijke manier terugkomen in het interieur van je huis. Natuurlijke kleuren die te zien zijn in huis zijn vooral afkomstig van houten balken die te zien zijn in het huis.

Waarvoor word hout gebruikt

Tegenwoordig wordt vooral veel beton gebruikt tijdens de bouw van huizen, beton is namelijk veel steviger, gaat langer mee en heeft weinig onderhoud nodig, maar vroeger gebruikte men veel hout. Hout werd vooral gebruikt als het geraamte van het huis. De balken die het huis maken zoals dat het is zorgen ervoor dat de muren blijven staan en het dak in de lucht blijft. Ook werd er veel hout gebruikt om muren van te maken, over het hout ging dan soms een laagje behang maar ook heel vaak niet.

Douglas hout geeft sfeer

Nu eigenlijk bijna alles gedaan wordt met beton worden de huizen een beetje meer saai en daarom is het belangrijk dat sfeer een warmte zelf gecreëerd wordt. Je kunt douglas hout gebruiken om bijvoorbeeld een muur mee te bekleden of een sier plafond van te maken. Douglas hout is een hout met een warme dieprood bruine kleur met een dikke knoest. Het hout toont heel mooi in het interieur en wordt daarom regelmatig gebruikt.

Bron: https://www.houtdirect.nl/           

  

Geef een reactie