Het dieet voor iedereen

43% van de Nederlanders voelt zich te zwaar en vooral vrouwen zijn erg kritisch op zichzelf. 51% van de Nederlandse vrouwen vindt zichzelf te zwaar, dat is dus meer dan de helft van de vrouwen in Nederland! In totaal hebben we het over ongeveer zes miljoen vrouwen. Als jij dit leest, is er een grote kans dat je niet blij bent met het lichaam waarin je rondloopt. Is dit zo? Blijf dan vooral lezen!

Eten en afvallen?

Sommige mensen denken dat je minder moet eten om af te vallen. Dit is absoluut niet hetgeen waar je je alleen op moet richten. Het gaat namelijk niet om de hoeveelheid, maar om de inhoud. Wat eet je en wat voor voedingsstoffen zitten erin? Het gaat uiteindelijk allemaal om een balans vinden. Je mag wel af en toe wat lekkers eten, maar het moet niet de overhand nemen.

Crash diëten

Hoe val je af en hoe kun je dit gewichtsverlies behouden? Ook al lijkt het vaak niet zo, hier is zeker een antwoord op. Toch zie je wel dat de meningen over dit onderwerp erg verdeeld zijn. Er zijn verschillende soorten opties en voor iedereen werkt er iets anders beter. 

Je hebt het vast wel eens gehoord: ‘5 kilo afvallen in maar liefst 7 dagen’. Dit zijn de zogenaamde ‘crash diëten’. Negen van de tien keer is het doel wel te halen, maar zeker niet eenvoudig om daarna op gewicht te blijven. Je valt veel af in een erg korte tijd, maar je komt ook met een razendsnel tempo weer gewicht aan. Dit kan handig zijn wanneer je wilt afvallen voor bijvoorbeeld een bruiloft.

SLIM dieet

Er zijn ook diëten bedoeld voor de lange termijn. SLIM diet is hier een voorbeeld van. Er wordt gefocust op een lifestyle en niet op een bepaalde tijdslimiet. Het doel is om af te vallen, maar ook om dit verlies op de lange termijn te kunnen blijven behouden. En nee, het gaat niet om sapjeskuren of kauwen op een blaadje sla. Het aanbod van SLIM diet is erg groot. Het varieert van pannenkoeken tot  toetjes en nog veel meer. Bij een SLIM dieet krijg je er vaak ook een coach bij. 

Makkelijke manier van afvallen?

Is er iets goed en is er iets fout? Niet echt. Sommige mensen vinden effectiviteit belangrijker dan realiteit of andersom en dit is prima. Iedereen wil natuurlijk op een makkelijke manier afvallen, maar afvallen is nu eenmaal niet makkelijk. Je zult er zelf voor moeten zorgen dat je voldoende afvalt. 

 

Geef een reactie