twin towers

Historische gebeurtenissen die we niet snel zullen vergeten

Er zijn meerdere historische gebeurtenissen die we niet snel zullen vergeten. In deze blog staan we stil bij een aantal van deze gebeurtenissen. Natuurlijk kunnen we niet alle historische gebeurtenissen behandelen in één blog. Zijn er gebeurtenissen die je echt mist in onze blog? Stuur ons dan gerust een berichtje. Regelmatig voeren we een update uit. Het kan dus zomaar zijn dat jouw suggestie volgende keer wél in deze blog te vinden is. 


Corona

Natuurlijk kan het coronavirus in dit lijstje niet ontbreken. Wereldwijd is iedereen (helaas) nu bekend met deze pandemie. Eind 2019 dook dit virus op in de miljoenenstad Wuhan (China). Eerst leek dit nog een ‘ver van ons bed show’. Via de media kregen we wel iets te horen over het virus in China, maar het leek ons niet te raken. Eind februari kwam het virus echter ook naar Nederland. In korte tijd heeft het ons leven veranderd. Om ervoor te zorgen dat het virus geen grip ons krijgt, houden we tegenwoordig afstand van elkaar. Lange tijd mochten we niet meer bij elkaar komen in grote groepen. Een bezoek aan de bioscoop was onmogelijk en ook het bezoeken van een evenement leek niet meer mogelijk. Inmiddels is een vaccin tegen het virus, maar alsnog is het belangrijk om afstand te houden. Als je gevaccineerd bent, kun je het virus namelijk alsnog doorgeven. Heb je last van griep? Voer dan een coronatest uit en houd afstand van anderen. Ben je weer beter en ga je op reis? Dan is een pcr test met certificaat in veel gevallen nodig. 


De opkomst en neergang van de Twin Towers9/11 (9 september) is een datum die veel mensen nog lang bij zal blijven. In 1966 werden de Twin Towers gebouwd in New York. In 1973 werd de bouw afgerond. De noord toren had een hoogte van 417 meter. De zuidtoren had een hoogte van 415 meter. Op 9/11 vlogen er twee vliegtuigen in de de Twin Towers (één vliegtuig in de noordtoren en één vliegtuig in de zuidtoren). Dit bleek een terroristische aanslag te zijn. Bij de aanslagen op 9/11 zijn veel mensen omgekomen. Zowel burgers als hulpverleners. 

Geef een reactie