Hoe beleg je verstandig je geld?

Na jarenlang zuinig aan gedaan te hebben, heb je eindelijk een mooi vermogen opgebouwd. Je wilt dit vermogen uiteraard vergroten, maar wel op een veilige manier. Een manier om dit te doen, is door het geld te beleggen. Als je geld wilt beleggen zijn er diverse opties. Zo kun je ervoor om via een bank te beleggen, maar daarnaast ook om zelf je vermogen te investeren. 

 

Een combinatie van beiden

Als je graag advies wilt van een bank maar graag zelf de beslissingen wilt nemen, dan kun je voor ABN AMRO zelf beleggen kiezen. ABN AMRO heeft 18.000 medewerkers in dienst en hebben daardoor miljoenen tevreden klanten. Als je via ABN-AMRO zelf wilt beleggen, dan heb je onwijs veel mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een basis pakket waar je ook de basis van beleggen wordt uitgelegd. Een andere optie die je hebt, is het plus pakket. Het plus pakket is geschikt voor de wat meer ervaren en actieve belegger. 

Zelf beleggen

Als je volledig zelf wilt beleggen zonder dat je de hulp krijgt van een grote bank, dan is het belangrijk dat je de juiste broker kiest. Ga op zoek naar een broker die geen hoge commissie rekent maar wel een prettige klantenservice heeft. Een optie waar je in dat geval voor kunt kiezen is Markets.com. Dit bedrijf is opgericht in 2008 en is 5 dagen per week 24 uur per dag bereikbaar. Je kunt het bedrijven telefonisch bereiken maar eventueel ook door gebruik te maken van de chat. 

Een andere broker die pas in 2009 is opgericht maar nu al erg veel tevreden klanten heeft, is Vantage FX. Het bedrijf wordt gerund door techneuten en handelaren. Het bedrijf bied je de mogelijkheid om op een klantvriendelijke manier in forex te traden. Net als bij Markets.com kun je bij Vantage FX bij de klantenservice terecht voor vragen. Een voordeel van dit platform is dat je al met maar 200 dollar kunt starten met het beleggen. Als je het dus eerst uit wilt proberen. dan is het zeker aan te raden om te starten met een klein bedrag.

Leg nooit al je spaargeld in!

De juiste beleggingen kunnen zorgen voor een mooi rendement en het is begrijpelijk dat wanneer het goed gaat, je het liefst nog meer geld investeert. Doe dit echter niet en ga verstandig om met je geld. Houd er rekening mee dat je ook in het dagelijkse leven met onverwachtse kosten te maken kunt krijgen. Je wilt dan natuurlijk niet dat je door het beleggen in de problemen komt bij zulke situaties. 

 

Geef een reactie