In de winter heb je lekkere, stevige schoenen nodig.

Biker boots bedekken meestal de voet en strekken zich uit over het been en zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en hoogtes. Traditioneel hebben de meeste laarzen een lichte hak en zijn ze gemaakt van leer en rubber, hoewel tegenwoordig veel laarzen in verschillende materialen en stoffen verkrijgbaar zijn. Biker boots worden gebruikt om je lichaam te beschermen voor de veiligheid tijdens het rijden op een motor en zijn nog steeds voor dat doel gemaakt. Stereotiepe mensen die op een motorfiets als een Harley Davidson reden, waren rebelse motorjongens die deel uitmaakten van een bende. Hoewel biker boots worden gebruikt voor de veiligheid, zijn ze erg populair als mode-item dat zowel door mannen als vrouwen wordt gedragen.

Tegenwoordig zijn biker boots verbonden met veel stijlen in de modewereld, zoals rockstijl, punk en indie, hoewel de stijlen gekoppeld zijn aan muziek, mensen die ze dragen, creëren hun eigen stijl en houden gelijke tred met de trend van de rocker, rockchick, punk-, indie-meisjes- en jongensstijlen, die ze dragen naar optredens en festivals en deel uitmaken van de straatstijl. Deze verschillende stijlen hebben van de biker boot een fashion statement gemaakt en hebben altijd een rebels en zorgeloos imago gecreëerd. Beide geslachten dragen deze laarzen en creëren overal verschillende stijlen en trends. Biker boots worden niet alleen voor een bepaalde stijl gebruikt, maar worden ook gebruikt voor comfort en functionaliteit. Daarom worden ze meestal gedragen in de herfst/ winterseizoenen om de voeten te beschermen tegen de weersomstandigheden.

Tip: Leer slijt door veelvuldig gebruik, wordt broos en kan daardoor scheuren. Daarom is regelmatige reiniging en onderhoud essentieel. Elk leer heeft andere eigenschappen en dus andere eisen op het gebied van reiniging en onderhoud. Leer is een natuurlijk materiaal en heeft zijn eigen vetten, die door gebruik geleidelijk verloren gaan. Met de juiste verzorgingsproducten en professioneel gebruik worden de belangrijke voedingsstoffen vervangen en zorg je ervoor dat het leer netjes en soepel blijft.

Geef een reactie