Ontspanning

Infraroodcabine kopen: waar moet je op letten?

Een infraroodcabine is een heerlijke sauna die niet te warm wordt. Je kunt hier lekker ontspannen en het heeft ook nog eens een therapeutische werking. Maar waar moet je nu eigenlijk alleen op letten als je een infraroodcabine wilt kopen? We leggen hier meer over uit in dit artikel.

infraroodcabine

Buiten of binnen

De eerste vraag die je jezelf moet stellen als je een infraroodcabine wilt kopen is of je de cabine binnen of buiten wilt plaatsen. Binnen is er soms niet voldoende ruimte en het kan dan soms beter zijn om de cabine buiten in de tuin of op het dakterras te plaatsen. Een cabine die je buiten plaatst moet ook bestand zijn tegen de weersomstandigheden. Houd hier dan ook rekening mee bij de aankoop.

Grootte van de infraroodcabine

Het is uiteraard ook belangrijk dat je let op de grootte van de infraroodcabine. Je wilt natuurlijk wel dat de cabine in je badkamer of op een bepaalde plek op je dakterras of in je tuin past. Meet daarom eerst de afmetingen op van het oppervlak waar je de cabine wilt plaatsen. Een grotere infraroodcabine verbruikt ook meer energie, dus weet dat je dan hogere energiekosten kunt verwachten. Verder is het belangrijk om bij het bepalen van de grootte te letten op het aantal personen waarmee je in de cabine kunt willen zitten. Als je hier graag met een groep vrienden wilt ontspannen, zul je voor een grotere cabine moeten kiezen.

Wellness

Houtsoort

Infraroodcabines kunnen van verschillende soorten hout worden gemaakt. Zo zijn er cabines van het kwalitatieve Red Chedar. Dit hout geeft een speciale geur af en is bacterie- en schimmeldodend. Een goedkoper alternatief hiervoor is White Cedar. Dit houtsoort heeft geen bacterie- en schimmeldodende werking, maar is kwalitatief wel heel goed. Grenenhout is een andere optie. Die hout is zeer sterk en veerkrachtig en isoleert goed.