dromen

Je dromen onthouden: om deze redenen is dat verstandig

Dat het goed en gedetailleerd onthouden van je dromen lastig is, dat is geen geheim. Vooral als je bij het wakker worden geen aandacht meer aan het zojuist gedroomde besteedt, is de kans groot dat je je droom al snel zult vergeten. Dit is ronduit zonde, want je dromen hebben je misschien wel heel veel te vertellen. Zo komt het vaak voor dat in dromen boodschappen verborgen zitten. Deze boodschappen kunnen je iets vertellen over bedreigingen, of juist over kansen. Ook kan het zijn dat dromen een zekere betekenis of voorspelling hebben. Als je hier achter wenst te komen, dan is het eerst zaak om je dromen te onthouden. Met je bevindingen kun je later desgewenst bij een droomexpert aankloppen. Hieronder vind je alvast wat informatie over dromen die verschillende mensen vaak hebben.

dromen

Uitvallende tanden

Een nare ervaring, zelfs als het in een droom gebeurt: het uitvallen van een of meerdere tanden. Dit is een droom die bij diverse mensen met enige regelmaat terugkeert. Meestal heeft dit niets te maken met de huidige kwaliteit van je gebit, gelukkig. Meestal duiden deze dromen op angsten om lelijk of onaantrekkelijk te worden gevonden.

Spinnen

Nog zo’n droom die de nachtrust er niet fijner op maakt: een droom over spinnen. Dit soort dromen kunnen verschillende betekenissen hebben. Een ervan staat in relatie tot manipulatie. Ook kan een droom over spinnen een persiflage zijn voor een situatie waarin jij je buitenstaander (en wellicht eenzaam) voelt.

dromen

Dromen over voormalige partners

De laatste droomsoort die we hier behandelen zijn dromen over ex-partners. Deze dromen brengen vaak ongemakkelijke gevoelens los. Nee, je hoeft door een dergelijke droom niet te denken dat je de relatie moet herstellen. Wel kan het zijn dat je een bepaald aspect van de ex-partner in kwestie mist. Probeer na te gaan wat dat is en op welke manier je deze ‘leegte’ kunt opvullen.