Trap bekleden kosten

Je trap bekleden: wat zijn de kosten?

Een trap bekleden: wat zijn de kosten eigenlijk voor zo’n klus? We hebben goed nieuws voor je: een trap bekleden hoeft helemaal niet zoveel te kosten. Sommige professionele bekleders rekenen per trede, anderen gebruiken een uurtarief. Dan zijn er ook nog bekleders die vooraf een bedrag bepalen. Deze laatste groep kan je het beste vermijden want de offerte kan sterk afwijken van de hoeveelheid tijd die ze echt kwijt zijn. Het liefste werk je met iemand die een uurtarief of tarief per trede rekent. Zo weet je precies waar je geld aan opgaat. 

Moderne uitstraling

Wat is de goedkoopste oplossing?

De goedkoopste oplossing is ergens een paar stroken laminaat vandaan halen en die schuin tegen de trap laten leunen. Het is misschien niet de mooiste oplossing, maar het is snel voor elkaar en je hebt in de meeste gevallen niet eens hulp nodig van een professional. De vraag is of je daar jaren tegenaan wil kijken. Dit is meer een oplossing voor mensen in geldnood. 

De middenweg

Een alternatief is dat je een mooie stof uitzoekt van kwaliteit en deze door een bekleder laat installeren op de trap. Op deze manier ziet het er duur uit maar ben je niet duur uit want stof is een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld laminaat. De bekleder zorgt dan voor een strak en mooi resultaat.

Geweldig resultaat

De dure maar ook mooiste oplossing

Kies het duurste materiaal en laat het door een bekleder aanbrengen. Je kunt bijvoorbeeld hoogwaardig hout uit het regenwoud gebruiken of kristallen aanbrengen. Maar de meeste mensen vinden dit vreselijk overdreven. Voor die mensen adviseren we dan ook gewoon te kiezen voor PVC of tapijt.