Kalm en gelukkig de lockdown door

De pandemie duurt nu bijna een jaar en heeft voor iedereen wereldwijd gigantische gevolgen gehad. Sommige mensen worden geraakt door het virus zelf. Ze worden ernstig ziek of hebben een naaste die ziek wordt. Andere mensen worden geraakt door de corona maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan ondernemers die die niet gewoon hun bedrijf kunnen runnen omdat ze dicht moeten. Het is dan ook niet voor niets dat veel mensen tijdens de pandemie last hebben van mentale klachten zoals somberheid en depressie. Alhoewel er licht aan het einde van de tunnel zichtbaar is, doordat we begonnen zijn met vaccineren, zitten we op dit moment nog in de zwaarste lockdown tot nu toe. Alhoewel het niet gemakkelijk is om te doen, bespreken we in dit artikel een aantal tips en tricks om toch zo kalm en gelukkig mogelijk deze periode door te komen.

Eet gezond, blijf bewegen

Alle sportscholen en ook andere sportgelegenheden zijn momenteel helaas niet open en in de koude wintermaanden is buiten sporten niet altijd even gemakkelijk. Toch is een van de beste manieren om kalm en gelukkig te blijven, bewegen en gezond eten. Jezelf warm aankleden en dagelijks een stuk gaan wandelen kan dan ook heel veel helpen tijdens deze moeilijke periode. Ook gezond eten is belangrijk. Zeker nu de zomer er weer aankomt is het sowieso fijn om de lockdown kilo’s er weer af te werken.

Blijf sociale contacten houden

Heel veel mensen hebben last van eenzaamheid door het constant binnen zitten. Logischerwijs is dit vooral een probleem voor mensen die alleen wonen. Het is zeer belangrijk om toch sociaal contact te houden, ondanks de lockdown. Dit kan natuurlijk via videobellen maar ga bijvoorbeeld ook samen wandelen. Wanneer je er even doorheen zit dan is het ook fijn om met iemand erover te kunnen praten. Wees daarom niet bang om iemand voor steun te bellen.

Implementeer spiritualiteit

Zeker tijdens deze periode is het fijn om een hogere betekenis te zoeken en te vinden. Dit wil niet zeggen dat je persé een religie moet aanhangen. Het vinden van betekenis en implementeren van spirituele gewoontes kan voor iedereen anders zijn. Je kunt bijvoorbeeld dagelijks gaan mediteren. Qua mediteren is er tegenwoordig ook steeds meer modern medisch bewijs dat het goede gezondheidseffecten heeft. Je kunt bijvoorbeeld ook gaan praten met een medium of astroloog. Hoe je spirituele gewoontes implementeert in je dagelijks leven is voor iedereen anders maar een ding staat vast, het kan een zeer positief effect hebben op je gemoedstoestand.

Geef een reactie