Kies voor zekerheid met rolgordijnen op maat!

Heb jij nog rolgordijnen nodig voor in je nieuwe woning? Of zijn je huidige rolgordijnen nodig aan vervanging toe? Dan kun je beter kiezen voor rolgordijnen op maat dan voor kant en klare rolgordijnen. Wanneer je kiest voor rolgordijnen op maat heb je namelijk een stuk meer zekerheid dat het rolgordijn ook daadwerkelijk perfect past. Het probleem met kant en klare rolgordijnen is dat het standaard maten zijn. En dat terwijl de ramen in een huis niet altijd standaard maten zijn. Naast het feit dat een op maat gemaakt rolgordijn vaak beter past is het vaak ook nog eens mooier. Je kunt bij een rolgordijn op maat vaak namelijk zelf het rolgordijn samenstellen. Het rolgordijn zal dus helemaal voldoen aan jouw eisen. En op deze manier weet je dus zeker dat je het een mooi rolgordijn gaat vinden. Mocht je de standaard ontwerpen in de winkel dus niet mooi vinden kun je wellicht beter een op maat gemaakt gordijn kiezen. 

Praktisch en mooi

Wanneer je een rondje gaat maken door de woon een slaapkamers van Nederland is de kans heel erg groot dat je veel rolgordijnen tegen gaat komen. En dat is eigenlijk meer dan logisch. Een rolgordijn is namelijk heel erg praktisch. Wanneer je namelijk wilt dat er wat minder licht naar binnen komt rol je het gordijn wat naar beneden. En wanneer je wilt dat er meer licht naar binnenkomt kun je het rolgordijn heel erg eenvoudig weer omhoog rollen. Naast het feit dat een rolgordijn heel erg praktisch is, is het ook gewoon heel erg mooi en stijlvol. Daarbij passen rolgordijnen ook nog eens in vrijwel alle soorten inrichtingen die je kunt bedenken. Al helemaal wanneer je kiest voor een rolgordijn op maat. De kans dat alle ramen in jouw woning dezelfde afmetingen hebben is zeer klein. Maar met een rolgordijn is dat geen enkel probleem. Een rolgordijn is namelijk geschikt voor alle soorten ramen die er zijn. Van grote ramen tot aan kleine ramen. Het kan allemaal met de rolgordijnen. 

Verduisterend of lichtdoorlatend

Wanneer je nieuwe rolgordijnen gaat uitkiezen zul je moeten kiezen voor lichtdoorlatend of verduisterend. Maar wat is nou precies het verschil? En wat is de betere optie? Het verschil tussen de twee gordijnen wordt eigenlijk al verraden door de naam. Een lichtdoorlatend gordijn laat namelijk meer licht door dan een verduisterend gordijn. Bij een lichtdoorlatend gordijn kun je ook kiezen voor verschillende gradaties. Je kunt kiezen voor een gordijn wat veel licht doorlaat. Maar ook voor een gordijn die wat minder licht doorlaat. Of een verduisterend gordijn nou beter is dan een lichtdoorlatend gordijn is lastig te zeggen. Dit hangt namelijk volledig af van wat jouw eisen zijn bij een gordijn en op welke plek je het rolgordijn gaat ophangen.

Geef een reactie