Kleding kiezen: accentueer je pluspunten!

Waarom is het zo handig om te weten welk kleurtype je bent? Omdat kleuren een belangrijke rol spelen bij je uitstraling. De blouse die je zus zo goed staat, kan voor jou helemaal niets doen, integendeel. Het kan zijn dat je er juist vermoeid en bleek in toont. Gebaseerd op de vier seizoenen onderscheiden we vier kleurtypes: lente, zomer, herfst en winter.

Welk kleurtype ben jij?

Op internet is veel informatie te vinden waarmee je kunt bepalen welk kleurtype jij bent. Het is ook mogelijk om samen met vriendinnen of collega’s een workshop kleuranalyse te doen. Zo kun je direct zien welke kleuren jou het best staan en welke je beter kunt vermijden. Vaak kan dat ook op locatie. Leuk voor een personeelsfeestje of een vrijgezellenparty! Het is vaak heel verrassend om te zien wat goed staat bij andere vrouwen. Vaak wordt gewerkt met analysesjaals. Het is ook goed als er sjaals met prints worden gebruikt, zo kun je meteen zien wat een print voor je doet. Met zo’n workshop kun je de kracht van kleuren leren zien en gebruiken in je outfit. Shoppen wordt gemakkelijker omdat je weet welke kleuren bij jou passen. Niet alleen als het gaat om kleding maar ook voor de accessoires als een ceintuur of bril bijvoorbeeld. Vraag ook eens make-up advies bij een visagist.

Model

Naast het dragen van de juiste kleuren is het belangrijk om eens te kijken welke kledingstijl past bij jouw figuur. Zoveel mensen zoveel figuren: heb jij het A-type (de peer) met smalle schouders en brede heupen? Of heb je meer een O-lijn (de appel) met een volle romp en slanke benen. Dan heb je het rechte figuur (H) zonder taille. Een hartvormig figuur heeft brede schouders en een brede rug, een flinke boezem, rechte heupen en slanke benen. Of misschien ben jij de X: de zandloper met een superslanke taille en volle rondingen. Hoe dan ook, voor elk figuurtype zijn tal van kledingtips te geven: do’s en don’ts. Om een voorbeeld te noemen: een van de adviezen bij een appelvormig figuur dat je beter kunt kiezen voor kledingstukken met een gladde borstpartij zonder plooien. Dat maakt optisch slanker. Strakke t-shirts, bloezen en jurkjes kun je beter vermijden. Het is de echt moeite waard om je hier eens in te verdiepen, de tips zijn heel praktisch en makkelijk toepasbaar.

Stijl

Je stijl wordt bepaald door een combinatie van factoren: je silhouet, de verhoudingen van je lichaam, lengte, beenderstructuur en niet te vergeten je lifestyle en persoonlijke kledingvoorkeuren. Hou jij van klassiek, sportief, chic, casual of urban? Hoe dan ook, kies een stijl waar jij je happy en zelfzeker bij voelt. Vergeet ook niet om af en toe eens iets nieuws te proberen zoals uniek modemerk Calvin Klein.