Krap bij kas? Zo bespaar je geld

Je bent niet de enige die af en toe wat geld moet besparen. Iedereen komt op een gegeven moment op een punt dat je budget voor de maand niet lekker uitkomt en je dus moet nadenken over waar je op wilt en kunt besparen. Zelf maakte ik dit mee toen ik de kans kreeg om mijn huurwoning te gaan kopen. Nadat ik er een jaar had gewoond, kreeg ik een brief met de mededeling dat de woningen verkocht gingen worden. Gelukkig kwam ik daar zelf in aanmerking voor, maar ik moest wel veel regelen om de hypotheek rond te krijgen. Ik zou flink moeten besparen om alles te kunnen regelen, waardoor ik op zoek ben gegaan naar wat tips. Die tips deel ik graag met iedereen die ook moet besparen. Vaak denken mensen namelijk aan besparen op de boodschappen, maar er zijn veel dingen die goedkoper kunnen zonder dat je daar snel aan zult denken.

Waar kun je op besparen

Je hebt waarschijnlijk een nieuwe telefoon met abonnement, wel zo makkelijk toch? Maar heb je die 10 gigabyte en onbeperkt bellen wel echt nodig? Zelf merkte ik dat ik altijd heel veel MB’s en belminuten overhield, waardoor ik mijn abonnement heb veranderd naar een kleiner bereik. Ook hoef je niet persé een nieuwe telefoon te kopen van €1000 wanneer je abonnement verloopt, met een Sim-only abonnement kan jouw telefoon nog prima mee voor een klein bedrag per maand. En dan de verzekeringen; het is niet het leukste klusje om uit te zoeken maar vaak kan jouw verzekering goedkoper. Sluit je autoverzekering en zorgverzekering over en kijk per jaar wat het beste bij jou past. Verder kun je eens uitzoeken waar je allemaal lid van bent en welke kosten je hiervoor maakt. Heb je een sportschoolabonnement waar je nooit gebruik van maakt of krijg je iedere maand dat magazine die je uiteindelijk toch nooit leest door de brievenbus, zeg deze abonnementen dan op. Spullen die je niet meer gebruikt kun je proberen te verkopen via Marktplaats, zo verdien je er ook nog een leuk zakcentje mee.

Auto

Tot slot kun je besparen op je auto en niet alleen de verzekering hiervan. Ga na of je auto het nog waard is als je op een gegeven moment alleen maar dure beurten hebt bij de garage. Zelf heb ik, nadat ik keer op keer hoge rekeningen kreeg, besloten om mijn auto weg te doen. Geld voor een nieuwe had ik niet, waardoor ik nu een auto lease wanneer ik die nodig heb. Tegenwoordig heb je veel meer mogelijkheden voor shortlease auto, waardoor je niet meer beslist een eigen auto nodig hebt. Zelf ben ik hier enorm tevreden over!