Online kan je ook praten met elkaar

Ons leven is het afgelopen jaar flink op zijn kop gezet. Ongeveer een jaar geleden ging heel Nederland op slot. Zo mochten wij opeens nauwelijks meer naar buiten gaan, gingen veel winkels dicht en alle plekken waar wij mochten samen komen gingen dicht. Vorig jaar vonden wij het vooral vervelend dat wij niet meer naar winkels konden gaan. Opeens ging iedereen heel veel wc-papier en paracetamol kopen. Toch denk ik achteraf dat het sluiten van de gezamenlijke plekken slechtere gevolgen heeft gehad dan het sluiten van veel winkels. Begrijp mij niet verkeerd, ik vind de maatregelen nodig, alleen wordt volgens mij de gevolgen van het mindere sociale contact niet begrepen. Want we kunnen veel minder met elkaar praten opeens. Als je alleen woont kan het opeens heel eenzaam worden. Gelukkig zijn er veel plekken waar je kan chatten. En een chat met vreemden starten is stuk minder eng dan jij denkt.

 

Veilig en vertrouwd

Uiteraard kan je met vrienden en familie praten, maar soms kan het ook heel fijn zijn om eens met iemand te praten die je niet kent. Zo kan je een chat met vreemden starten op verschillende websites waar je veilig met iemand kan chatten. Het chatten met deze vreemden personen gaat volledig anoniem. Dit maakt het ook zo fijn. Deze chats zijn echt bedoeld om alleen te praten. Zo zijn er ook geen mogelijkheden om een camera of microfoon aan te zetten. Dit zorgt al voor een heel fijn gevoel, zeker om je chat met vreemden. De chat wordt daarnaast ook continue gecontroleerde op negatieve gesprekken en de juiste acties worden snel ondernomen. Een chat met vreemden is dan ook volledig anoniem. Zo kom je niets persoonlijks over elkaar te weten. De chat websites waar je kan chatten met vreemden is dus ontzettend veilig en vertrouwd, geen persoonlijke informatie wordt op een manier gedeeld.

 

Praat met elkaar

Chatten met vreemden kan best wel een drempel zijn. Maar mocht jij je soms eenzaam voelen daag ik je uit om een keer deze drempel over te stappen. Simpel weg chatten met iemand die je niet kent om je ei kwijt te raken kan ontzettend veel helpen. Een chat is het ideale medium hiervoor, zeker omdat het anoniem is. Zo kan je een volledig eerlijk en vertrouwd gesprek starten. Wellicht kunnen wij op deze manier de eenzaamheid een beetje tegen gaan. De winkels zijn ondertussen weer een beetje open, maar je kunt nog steeds niet met elkaar lekker even lunchen of naar een bar gaan. Blijf dus vooral met elkaar praten.

 

Geef een reactie