Stenzo stoffen

Stenzo stoffen: perfect om je eigen kleding mee te maken

Wil je ook eens aan de slag gaan met het zelf maken van kleding? Leuk! Gelukkig gingen velen je al voor. Dat betekent dat het internet vol staat met inspiratie en prachtige stoffen om uit te kiezen. Bijvoorbeeld Stenzo stoffen: een veelzijdig merk met volop keuze wat materiaal betreft. Want het ene materiaal is het andere niet.

Begin met een rok

Stenzo stoffen

Wanneer je voor het eerst een kledingstuk gaat maken, dan is het aan te raden om te beginnen met een rok. Rokken zijn relatief makkelijk om te maken en zijn bovendien ook gemakkelijk te herstellen wanneer je een foutje hebt gemaakt. Je kunt natuurlijk een rok maken voor de winter maar dan moet je al snel een dubbele zoom of een onderrok erbij maken. Als je besluit een zomer rok te maken, dan houd je het makkelijk voor jezelf. 

Stoffen voor de zomer

Stenzo stoffen

Een zomer rok is luchtiger dan andere kledingstukken. Het is immers een kledingstuk dat je draagt wanneer het buiten warm is. Daar moet je rekening mee houden als het op de stoffen aankomt. Stenzo stoffen heeft gelukkig volop keuze voor zowel zomer- als winterkleding. Een materiaal dat prettig is voor de zomer is katoen. Katoen is luchtig, het ademt en het is makkelijk schoon te houden. Wanneer je een rok wil maken die een beetje mee kan bewegen dan is het wel slim om een rok te maken met een katoenmix, zodat er nog enige rek in de stof zit.