vloertegels

Tegels kopen voor in de badkamer. Waar let je op?

Je bent helemaal klaar met je huidige badkamer. Begrijpelijk hoor, want die tegels en het sanitair zijn er nog in geplaatst toen het huis nieuw gebouwd werd. In 1973. Dus het wordt wel tijd voor een grote badkamer make-over. Maar hoe pak je dat aan? Even tegels kopen lijkt heel gemakkelijk, maar ze zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Ook je budget speelt natuurlijk een belangrijke rol. Al is het soms slimmer om nog éven door te sparen, zodat je echt de badkamer van je dromen kunt realiseren. Toch hoeft een badkamer helemaal niet héél duur te zijn. Zeker wanneer je het bestaande vloerplan niet hoeft te veranderen.

Laat je alles op z’n plek? Of gooi je de boel om?

Zoals ik hierboven al schreef: je hebt het goedkoopst uit wanneer je het vloerplan en de indeling van je badkamer hetzelfde houdt. Alleen nieuwe tegels kopen, nieuw sanitair en nieuwe meubelen en je bent klaar. Kies je dan ook nog voor vloertegels kopen van douche-concurrent.nl, dan weet je zeker dat het niet al te duur zal worden. Maar ja. Is dat wat jij wilt? Heb je altijd gedroomd van een bad en is dat nu niet aanwezig? Dan zul je toch rekening moeten houden met het aanleggen van waterleidingen (warm en koud) en een goede afvoer. De kosten hiervoor kunnen flink oplopen.

Ga je zelf aan de slag of laat je het doen?

Heel veel dingen kun je vast zelf. Denk dan bijvoorbeeld aan het sloopwerk. Natuurlijk zorg je er dan voor dat je veilig werkt. Je sluit het water en de stroom af in de badkamer, je draagt een veiligheidsbril, handschoenen en schoenen met stalen neuzen en je gaat aan de gang. Zie je dat niet zitten? Dan kun je ook voor de sloop al iemand inschakelen, bij voorkeur een lokale ondernemer. Zou werk je ook nog eens mee aan een betere werkgelegenheid in jouw eigen regio.

Sanitair en tegels kopen doe je online

Je kunt er natuurlijk een lekker dagje uit van maken, maar je hoeft er echt de deur niet meer voor uit. Tegels en sanitair koop je gemakkelijk (en veilig!) gewoon online. Het grote voordeel is dan ook dat je spullen worden thuisbezorgd. Je hoeft er zelf niet mee te lopen slepen. Zoals bij iedere verbouwing geldt: meten is weten. Meet de ruimte dus goed op. Liefst meerdere keren op verschillende momenten. Zo weet je zeker dat je straks niet te weinig (of veel te veel) wand- en vloertegels hebt gekocht.