Uitgaan in andere tijden

Met de toestand van de wereld op dit moment is het voor iedereen een kwestie van aanpassen. Een pandemie is niet niks en er is niemand die er eerder zo één op deze manier heeft meegemaakt. Iedereen probeert er het beste van te maken. Maar het lijkt erop dat er langzaamaan verbetering in komt. Toch zijn we nog lang niet terug bij normaal en moeten we oplossingen vinden voor simpele dingen, zoals een stapavond. In deze blog vertel ik je over de verschillende manieren van stappen in tijden als deze. Lees je met me mee?

Online borrels

Ik weet niet wie precies met het idee kwam, het zullen best meerdere mensen geweest zijn, maar online feestjes zijn het helemaal nu. Wanneer je huisgenoten hebt, is het al iets minder online maar via je computer of telefoon verbind je met anderen en samen luister je muziek, waag je een dansje in je eigen huiskamer, klets je wat en drink je misschien een drankje. Ik zou liegen als ik zei dat het lijkt op uitgaan maar het is in ieder geval een leuke en vernieuwende sociale activiteit die perfect is voor deze tijd en wellicht ook later wanneer je simpelweg niet fysiek aanwezig kan zijn bij een verjaardag, huisfeest of iets dergelijks. Met de laptop ben je er toch een beetje bij.

Alles in huis

En die huisfeestjes zijn in veel gevallen al wel weer toegestaan. Check voor je zoiets organiseert wel eerst de maatregelen die voor jou gelden en houd je daar ook aan. Maar anders kan je wellicht, indien er afstand gehouden kan worden, een paar vrienden thuis uitnodigen. De sfeer is een stuk relaxter dan in de club en er is meer aandacht voor elkaar. Het is anders maar zeker niet minder dan een gewone stapavond!

Maatregelen in acht

En zoals ik al eerder zei, is het vooral belangrijk om de maatregelen in acht te houden. Zo kunnen we genieten van deze oplossingen en binnenkort ook weer van een ouderwetse kroegavond. Daarnaast zijn er al wat plekken weer open en mag er ook weer het één en ander. Zolang we de gezondheidsrichtlijnen in het oog houden, is een avondje uit met wat vrienden prima te doen. Wij hebben er weer zin in! Let op jezelf en ook op elkaar. Wanneer je denkt dat jij of een ander te maken heeft met een alcoholprobleem kan je voor hulp contact opnemen met SolutionS Belgium.