vegan sneakers

Vegan schoenen: steeds minder zeldzaam

Een veganistische leefwijze is anno 2020 niet zeldzaam meer. Steeds meer mensen hechten waarde aan een gezonde levensstijl die niet ten koste gaat van andere dieren. De meeste aandacht gaat daarbij uit naar voeding, maar ook kleding speelt een prominente rol. Gelukkig is het tegenwoordig gewoon mogelijk om bijvoorbeeld vegan sneakers te kopen. Hieronder lees je waar je dan op kunt letten qua materiaal. Kijk daarbij ook goed naar de herkomst.

vegan sneakers

Materiaal

Veel schoenen zijn in meer of mindere mate gemaakt van leer. Als je op zoek bent naar vegan sneakers kan dat natuurlijk niet de bedoeling zijn. Als je het materiaal van een schoen bestudeert, let er dan bijvoorbeeld op of de zolen van natuurlijk rubber zijn gemaakt. Ook spreekt het in het voordeel van de betreffende schoen wanneer het katoen ervan is gewassen in enzymen. Het fijnst is verder dat er helemaal geen lijm is gebruikt. En om het helemaal af te maken let je er natuurlijk op dat je sneakers worden geleverd in een schoenendoos die van gerecycled karton is gemaakt.

Arbeidsomstandigheden

vegan sneakers

Als je echt op een bewuste manier je kleding wenst te kopen, dan is het zaak op meer te letten dan het gebruikte materiaal alleen. De arbeidsomstandigheden waarin de productie van onder meer schoenen gebeurt zijn ook relevant. Kies daarom voor een aanbieder die kan aantonen dat hun producten worden geproduceerd in een fabriek waar de werknemers veilig werken, niet onderbetaald worden en op een nette tijd naar huis kunnen. In welk land je vegan sneakers zijn geproduceerd is dan minder relevant.