Verbouwing binnenshuis

Na een lange tijd van tevreden wonen, was het tijd voor een verbouwing. Dit kondigde mijn vriendin op een vrijdagochtend aan de ontbijttafel aan. Ik was enigszins verast over deze opmerking, maar ik werd wel meteen enthousiast. Er waren al een lange tijd een aantal onderdelen in het huis die ik graag anders wilde hebben. Mijn vriendin deelde deze ideeën en vond dat het tijd was. Als eerst wilde we beginnen bij de keuken en de woonkamer. Tussen deze twee ruimtes zat nu nog een deur. Dit wilde we graag veranderen. Door de muur paste er net niet lekker een grote eettafel in de keuken, maar ook niet in de woonkamer. Door de muur te doorbreken kon de tafel precies tussen de twee ruimtes in. Ook wilde we boven onze slaapkamer en badkamer aanpakken. In plaats van hier twee aparte ruimtes voor te hebben, wilde we ook hier de muur doorbreken. Ook zou het bad weggaan en kwam er een soort bubbelbad voor in de plaats. De plannen voor deze veranderingen waren al op de tekentafel geweest en zelfs goedgekeurd door een bouwkundig onderlegde vriend van mij. Vrijdag was mijn vrije dag, maar mijn vriendin moest werken. We wilde dit weekend al beginnen, dus de taak was aan mij om de voorbereidingen te gaan treffen.

Materiaal

Ik ben begonnen met bestellen van het materiaal. Het slopen moest natuurlijk eerst nog gebeuren, maar het materiaal was nog niet binnen. Het leek me verstandig om dit alvast te bestellen, zodat het geleverd kon worden op het moment van starten. Via een bij ons bekende bouwmarkt heb ik de waslijst afgelopen dit ik samen met mijn vriendin het samengesteld. We waren pas een aantal jaar aan het werk, dus er was nog geen sprake van een grootschalig budget. Maar met het slim uitkiezen van materialen en bouwmarkten kwam je toch een heel eind!

Sloopafval

Rond het middaguur ben ik op zoek gegaan naar de mogelijkheid om een afvalcontainer te huren. Een afvalcontainer huren kan op veel verschillende manieren. Ook zijn er verschillende maten en ophaal momenten. Hier komt ook nog eens bij kijken dat niet in alle afvalcontainers dezelfde materialen weggegooid mogen worden. Omdat ik er zeker van wilde zijn dat ik de goede koos, heb ik de hulp van een deskundige ingeschakeld. Ik moest uitleggen wat mijn sloopplannen waren en welke materialen ik verwachtte weg te gooien. Ook moest ik een inschatting maken van hoeveel afval we zouden produceren. Op basis hiervan kreeg ik de goede afvalcontainer.