alles in 1

Vergelijk en bespaar kosten!

Er bestaan vele methoden om kosten te besparen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om minder geld aan iets specifieks uit te geven, zoals uitgaan, alcohol of uiteten. Maar je kan ook op een veel slimmere manier besparen. Door prijzen te vergelijken! Op deze manier hoef je niet iets te laten wat je graag doet, zoals uitgaan of uiteten gaan, maar bespaar je toch geld. En al lijkt het een klein verschil, op de lange termijn kan dit echt oplopen tot een groot bedrag. Lees hieronder verder voor welke dingen je prijzen kunt vergelijken online en hoe je dit het beste doet.

Alles in 1 vergelijken

Allereerst kan je je internet-, televisie- en belabonnement gaan vergelijken door middel van Alles in 1 vergelijken. ‘Alles in 1’ zijn pakketten waar je, zoals de naam al een beetje zegt, je internet, tv en bellen in één pakket aanschaft. Dit is vaak voordeliger dan dit allemaal apart aan te schaffen of allemaal bij een andere provider. Een goede tip dus om dit aan te schaffen als je dit nog niet hebt. Of om nog eens goed te kijken en vergelijken of jouw pakket wel echt het voordeligste pakket is. Er komen namelijk om de zoveel tijd natuurlijk weer nieuwe aanbiedingen online.

Personeel vergelijken

Een tweede tip voor iets wat je kunt vergelijken is personeel. En met personeel bedoel ik personeel in allerlei soorten en maten. Of het nou gaat om de wekelijkse of maandelijkse schoonmaker of tuinman, of een enkele keer een schilder of loodgieter inhuren. Alle soorten personeel valt te vergelijken. Online zijn er veel handige sites waarop je deze mensen kunt vergelijken. Zij noemen dan vaak hun prijs en waar ze in gespecialiseerd zijn. Let wel: er zijn ook mensen die klussen gewoon als hobby hebben en zich ook aanbieden als klusjesman/-vrouw. Het is dus belangrijk om even na te vragen of ze wel een cursus/opleiding hebben gedaan of dat zij het uit de praktijk en door hun hobby geleerd hebben. Dit hoeft niks te zeggen over de kwaliteit, maar het kan natuurlijk wel een verschil maken!

Boodschappen vergelijken

ot slot is het een goed idee om, als je slim wil besparen, je boodschappen te vergelijken. Ik heb uit eigen ervaring geleerd dat dit op lange termijn echt veel geld kan schelen. Als ik bijvoorbeeld iets met zalm wil eten, fiets ik even 5 minuten naar de Dirk in plaats van de Albert Heijn. Kleine moeite, maar het scheelt zo een paar euro! Online kan je bij supermarkten heel makkelijk zien hoe duur iets is en er zijn ook genoeg sites om dit te vergelijken. Of bijvoorbeeld sites die de folders van verschillende supermarkten op een pagina hebben staan. Niet alleen eten en/of drinken kan je trouwens simpel vergelijken, maar ook andere artikelen zoals toiletartikelen, wasmiddel of vaatwastabletten. Succes!