Verliefd worden op Egypte!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik huiverig was om naar Egypte af te reizen. Na een lange zoektocht naar de perfecte vakantiebestemming voor dit jaar kwamen mijn man en ik uit bij een last minute vakantie Egypte. Het leek me altijd een gevaarlijk bestemming. Je hoort geregeld over de nog altijd bestaande dictatuur waar de bevolking mee te maken heeft, maar we boekten een all-inclusive arrangement in een goed aangeschreven hotel. Het toerisme is er waanzinnig dus liet ik de angst varen. Wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan! Ik ben verliefd geworden op Egypte.

Toch het park even verlaten?
Voor wie niet bekend is met het begrip, een all-inclusive vakantie wil zeggen dat alles inbegrepen is en je dus zorgeloos kan genieten. Er is drinken en eten in overvloed. Eigenlijk hoef je het park niet af. We hebben de eerste dagen heerlijk zitten vertoeven aan het gigantische zwembad in de brandende zon. Een cocktail in de ene hand, tijdschrift in de ander.

Na een paar dagen begon het bij ons wel een beetje te kriebelen. De muren komen echt niet op je af, maar een vers uitzicht kan geen kwaad.
In Caïro bezochten we het Egyptisch nationaal museum. Daar stonden we oog in oog met de mooiste dodenmaskers van een aantal farao’s waaronder die van Toetanchamon. Als je de kans krijgt om het museum te bezoeken zou ik het zeker aanraden. Je komt zo dichtbij een van de oudste culturen die onze wereld kent. Het is indrukwekkend om te zien.

Als je een bezoek brengt aan Caïro dan is het slechts een korte reis naar Giza of Gizeh. Hier kun je drie grote piramides bewonderen. Ook is hier de wereldberoemde Sfinx te zien. Deze bezienswaardigheden zijn echte toeristische trekpleisters. Als je daar niet zo van houdt kun je beter afreizen naar Saqqara en Dahshur. Hier is het aanzienlijk minder druk en in Saqqara staat de oudste piramide; de piramide van Djoser.

In Luxor hebben we een bezoek gebracht aan de vallei der koningen. Deze prachtig versierde tombes zijn een echte kijk in het verleden. Deze plek heeft een grote indruk op me achtergelaten.

Egypte is de balans tussen cultuur en verwennerij.
Waar ik eerst nog huiverig was om dit land te bezoeken ben ik nu al stiekem aan het dromen van mijn volgende bezoek. Het land heeft de perfecte balans tussen de vele bezienswaardigheden en de heerlijke hotels die je van ware rijkdom en verwennerij voorzien. Zo is er voor iedereen iets te beleven. Of je nu een wandeling wil maken door de woestijn, een piramide wil zien van dichtbij of languit op een bedje wil liggen in de zon. Egypte is een land om verliefd op te worden!