Waarom een nanny huren

Als je een nanny huurt heb je veel voordelen. Om mee te beginnen kan je hard werken en je vrije tijd vol energie aan je kinderen besteden. Zo kun je dan ook alle leuke dingen blijven doen als naar de kindermerkkleding sale te kijken van dirkje. En om allerleukste babykleding meisje en te hebben uitgezocht. Maar er zijn nog veel meer leuke dingen aan een oppas hebben. We zetten het niet op een rijtje.  

Ervaren

Nannies zijn ervaren verzorgers. In veel gevallen hebben oppassen jarenlange ervaring in de kinderopvang en hebben ze vaak andere educatieve en professionele ervaringen die hun capaciteiten als verzorger van uw kind vergroten. Veel overzeese kindermeisjes hebben zelf kinderen in hun thuisland en kiezen ervoor om als kindermeisje in Nederland of elders te werken om voor die kinderen te zorgen en op een dag hun reizen of zelfs immigratie naar Nederland te financieren. Nannies zijn vaak ook beschikbaar voor langdurige verbintenissen. Veel buitenlandse kindermeisjes blijven minstens twee jaar bij hun familie, en soms zelfs langer. Dit kan jou en jouw kind de gewenste continuïteit bieden en leiden tot een comfortabelere opvangregeling dan waarin de kans op uitdiensttreding en overgang groter is.

Flexibel

Nannies zijn flexibel. Dit is waarschijnlijk de reden dat de meeste gezinnen noemen als de belangrijkste factor die meespeelde in hun beslissing om in de eerste plaats een oppas in te huren. We begrijpen het! Kinderen opvoeden terwijl jullie fulltime werken, is geen makkie, en ouders merken dat het hebben van een oppas hen veel meer flexibiliteit biedt dan een kinderdagverblijf of een ander type verzorger. Je kunt het schema van je oppas maken op basis van jouw schema, en de meeste oppas zijn gewend aan wekelijkse schemawijzigingen, daarom kunnen ze zeer aanpasbaar zijn als en wanneer je hun werkuren moet aanpassen.

Hulp met huishouden

Nannies helpen ook met het huishouden. Een van de voordelen van het hebben van een “echte” nanny, in tegenstelling tot een “babysitter” of een andere vorm van kinderopvang, is dat ze helpen met het huishouden. Dit omvat opruimen in betrekking tot de activiteiten van de kinderen, het bereiden van maaltijden, het algemeen onderhoud van hun kamers en speelruimtes, en indien nodig aanvullende klusjes. Hoewel de primaire rol van een oppas een verzorger voor je kinderen is, in plaats van huishoudster, verwachten oppas een beetje van beide, vooral in situaties waarin de kinderen op school zijn of slapen. Nannies kunnen dan dus ook inwonend zijn. Dit scenario is niet alleen handig, het kan ook een meer familiale band tussen je gezin en je oppas bevorderen, waardoor je kinderen een andere betrouwbare volwassene krijgen om op te vertrouwen en ze veilig en gelukkig te houden. Nannies kunnen optreden als derde lid van je opvoeding team. 

Geef een reactie