Tsingtao bier

Wat zijn de unieke kenmerken van Tsingtao bier?

Tsingtao bier is een bier dat afkomstig is uit China. Het biermerk staat er onder andere om bekend vaak te worden geserveerd bij gerechten uit de Chinese keuken. De smaak van het bier wordt beschreven als mild en bruisend met vleugels van zoete noten en rijst. Het bier heeft een moutig aroma en een hoppig karakter. De brouwerij van dit merk staat in Qingdao, dat is een stad in China. 

Tsingtao bier

Wat maakt het bier zo speciaal?

Het is lastig om te zeggen wat er nou precies voor zorgt dat dit biermerk zo speciaal is. Waarschijnlijk komt het door het totaalplaatje. Het is namelijk zo dat er gebruik wordt gemaakt van de beste natuurlijke materialen die er te vinden zijn. Dat zorgt er voor dat Tsingtao bier de kenmerkende zoete smaak met moutige en hoppige aroma’s. Alle grondstoffen zijn uniek, neem nou bijvoorbeeld het bronwater wat afkomstig is uit het in China als heilig beschouwde Laoshan-gebergte. Dat gebergte is namelijk de oorsprong van het Taoïsme. Het bier wordt gebrouwen in de grootste brouwerij van China, de Tsingtao Brewery. Dit bier wordt niet alleen gedronken in China, ook in de rest van de wereld zijn er miljoenen mensen die van het bier genieten. 

Tsingtao bier

Het ontstaan van het merk

Bij de naam Tsingtao bier verwacht je niet dat het merk door Duitsers is opgericht. Er waren namelijk Duitse kolonisten die in Hongkong hun eigen biermerk oprichtte. In 1916 kwam het belang echter in handen van Dai-Nippon Breweryom. Dat gebeurde met goedkeuring van de Japanse autoriteiten. Later wisselde het merk door verschillende omstandigheden nog een aantal keren van eigenaar. Het merk was een tijdje van de staat na de communistische overname, totdat de brouwerij in 1990 werd geprivatiseerd. In 1993 fuseerde drie brouwerijen en kreeg het merk zijn huidige naam.

Geef een reactie