Welke condooms moet je hebben?

Tijdens het vrijen is het uiterst belangrijk om een condoom dragen. Condooms zorgen er namelijk voor dat de kans op seksueel overdraagbare aandoeningen en zwangerschap kleiner worden. Niemand wordt namelijk blij als je een soa krijgt of als er plotseling een kleine op de wereld komt die je niet verwacht. Het daarom echt belangrijk dat je veilig seks hebt.

Welke condoom past bij jou?

Er zijn natuurlijk veel merken condooms en ieder merk heeft ook weer andere dingetjes die anders zijn per condoom. Zo heb een extra dunne condoom. Deze heeft een dunne rubberen laag zodat je meer genot ervaart tijdens de seks. Ook tijdens orale seks bij de man is het van belang dat je een condoom draagt. Veel mensen doen het niet omdat je dan de hele tijd de condoom in je mond hebt, en dat is niet lekker. Maar ook daar is aan gedacht. Je hebt namelijk condooms met een smaakje eraan. Zo heb je bijvoorbeeld bij Condooms.be condooms met de smaken aardbei of bosbes. Maar ze hebben niet alleen fruitsmaken maar ook smaken zoals chocolade en marshmallow. Zo is er voor iedereen een smaakje. Mocht je veganistisch zijn is daar ook een oplossing voor. Er zijn namelijk condooms waar geen dierlijke stoffen in worden gebruikt. Deze condooms werken uiteraard hetzelfde en zijn even betrouwbaar als normale condooms. En wat ook nog een oplossing is als de man geen condoom wilt dragen is een vrouwencondoom. Zoals de naam al zegt is dit een condoom die gemaakt is voor de vrouw. De functie is echter hetzelfde, het vangt de sperma op en beschermt ook tegen soa’s.

Welke maat moet je hebben?

Iedere penis is natuurlijk anders. Ze zijn niet allemaal even lang of even breed. Daarom is het ook van groot belang dat je condooms koopt die goed passen. Mocht een condoom te klein zijn kan dit de penis afknellen. Verder loop je ook meer risico dat de condoom scheurt tijdens de vrijpartij als deze te klein is. Maar een condoom die te groot is is ook niet goed. Als de condoom echt te groot is kan deze afglijden tijdens de seks. Als dit gebeurt lopen beide personen het risico op eventuele soa’s.

Opbergen van condooms

Het is belangrijk dat je condooms op een correcte manier opbergt. Als je dit niet doet kan de kwaliteit van de condoom verslechteren. Een condoom is namelijk gemaakt van voornamelijk natuurlijke stoffen. Als je hem bijvoorbeeld op een warme plek bewaart kan dit het afbreken van de condoom versnellen. Leg de condooms daarom op een koele droge plek zoals een nachtkastje om dit te voorkomen. Kijk ook voor het gebruik van een condoom ook altijd naar de houdbaarheidsdatum. Want ja, condooms kunnen over datum gaan. 

Geef een reactie